Triangular de refugis al Canigó (muntanya sagrada dels Països Catalans)

Carregant Events
  • This event has passed.
estelada-canigó

Què dir del Canigó? A finals del segle XIX durant el renaixement català el Canigó esdevé el símbol de la presa de consciència de catalanitat. La majoria de nosaltres hi hem fet escapades fugaces des del refugi de Cortalets o Marialles. Farem el cim però descobrint també tant la vessant sud com la nord a través del triangle format pel refugi de Marialles-Refugi de Cortalets-Refugi de Bona aigua. Degut el moment polític actual i amb el sentiment i la ràbia a flor de pell, abraçar la creu del Canigó pot ser un bàlsam en un moment tant delicat per la catalanitat.

Dificultat: Tècnicament: fàcil, grimpada de 2º grau a la xemeneia per accedir al cim que implica posar les mans. Físicament: alt. Cal està acostumat assolir desnivells d’uns 1500 m en una sola jornada.   

Desnivell i horaris: Dissabte +500m (2h), Diumenge: +1400m (8h) aproximadament.

Coordinació: Marta Gallach, Xavier Tarradas. 

Punt i hora de sortida: Dissabte 26 maig al parking del costat del Restaurant Nou Pamplona (davant l’hotel de Can Pamplona). L’hora es concretarà uns dies abans per email (Es demana puntualitat).

Desplaçament: cotxes particulars (2:40h aprox.)

Allotjament i menjar:  Mitja pensió (sopar dissabte/esmorzar diumenge) al refugi de Marialles.  Preu 41 euros. http://www.refugedemariailles.fr/

Requeriments: estar federat. En cas de no estar-ho heu de tramitar per la web o a la secretaria una llicència temporal per a 2 dies (màxim fins l’últim dijous abans del dia de la sortida (10 euros).

Adreçat: socis i no socis. Els menors d’edat han de venir acompanyats d’un adult que se’n fa responsable.  

Material obligatori: sac de llençol o similar.

Cartografia:  Carte IGN nº2349-Est, Prades, au 1/25.000.

Inscripcions: Per la web o a la secretaria de la UEV. La inscripció es gratuïta però cal fer una paga i senyal de 15 euros per la reserva del refugi. Si es suspèn la sortida els 15 euros no es retornaran, van a càrrec de l’anul·lació de la reserva del refugi. Si un s’apunta i al final no ve, només es retornaran en cas d’omplir la seva plaça.

LIMITAT a 14 places. DATA LÍMIT INSCRIPCIÓ 03/05/2018. SI JA NO QUEDEN PLACES CONTACTEU AMB SECRETARIA PER POSAR-VOS EN LLISTA D’ESPERA I SI HI HA BAIXES US AVISEM.

**Els coordinadors no es fan responsable dels accidents o de qualsevol contratemps que pugui succeir als participants.

** No és una sortida guiada, és una sortida col·lectiva, tothom ha de ser autònom pels requisits de la sortida.

**En cas d’alguna circumstància especial o climatologia, els coordinadors es reserven el dret d’alterar l’itinerari previst, la substitució o l’anul·lació d’alguna de les sortides, així com la variació de les dates. Web de la UEV: http://www.unioexcursionistavic.org/.

maig 26 2018

Detalls

Comença: maig 26
Acaba: maig 27
Event Categoria: