Sortida Escampant la Boira a les Guilleries

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Sortida Escampant la Boira a les Guilleries

Sortida Escampant la Boira 2024. Dissabte 17 de febrer de 2024

Excursió circular ESPINELVES – VILADRAU – ESPINELVES (GUILLERIES)

Aquest cop ens desplacem a les Guilleries, regió muntanyosa situada a cavall entre les províncies de Girona i Barcelona, constituïda en gran part per un massís granític amb algunes altures que superen els mil metres. Ens trobarem una  zona d’abundant vegetació  situada a l’extrem nord de la Serralada Pre-litoral i en contacte amb la Serralada Transversal Catalana. La subcomarca de les Guilleries entre les comarques de la Selva i Osona ens oferirà un dels paisatges mes feréstecs que hem visitat, ple de llegendes de bruixes i bandolers , una terra plena de misteri.

Sortirem del pàrquing d’Espinelves.  Baixarem unes escales i anirem direcció a Masjoan una masia del segle XII, on es pot visitar el famós arborètum de Masjoan.  Pel qui hi estigui interessat es pot visitar un cop acabada l’excursió (5,00 € l’entrada). Hi han 25 varietats de coníferes.  7 arbres catalogats a nivell nacional i molts d’altres a nivell local.

Passarem per Can Ribé cap a la carena, Pla Castellar i entrarem al terme de Viladrau.  Baixarem La Carena i passarem pel Mas Les Cors amb inscripcions del segle XVII. A la façana principal s’aprecien gravats de llops.  Entrarem a Viladrau. Ens dirigirem a  Can Masmiquel i Casadevall, dos masos històrics i cap a el collet de Can Feliu.

“Can Feliu es una masia recuperada el 2010.  Es al límit dels dos termes municipals, la llegenda explica que qui naixia a les habitacions del costat sud del mas era empadronat a Viladrau, qui naixia a les habitacions del nord a Espinelves.”  Tot el camí el fem en un paisatge verd i calmós.

Quan ens apropem a Espinelves, el camí queda brutalment tallat per la moderna autovia. Es divisa una bonica vista del poble i de la seva bonica església, amb el campanar de Sant Vicenç.

Per arribar ens queden uns 250 m. de carretera.

Fitxa:

– Distancia: 12,80 km

– Desnivell: 423 m

– Temps : 4 h.aprox.

– Dificultat: Moderada.

– Punt i Hora de trobada: Can pamplona a les 7´30 h´

Obert a socis i també a no socis

 Inscripció: per als no socis 3,00 eu.

 És obligatori estar federat FEEC, FEDME . En cas de no estar-ho heu de tramitar per la web o a la secretaria una llicència temporal per a 1 dia, abans del dia de la sortida (4 euros).

Inscripcions:

Per Internet a la web de la UEV o a la secretaria de la UEV.

Les inscripcions es tancaran el dia 15  a les 20:00

Coordinació: Montse Grau

Preparació :  Dolors Munmany i Assumpta Coll

Punt i hora de trobada

Vic: Aparcament Can Pamplona 7:30

Febrer 17 2024

Detalls

Data: 17 - Febrer
Horari: 7:30 AM - 3:00 PM
Gratuït
Categoria::

Inscripcions

Tickets are not available as this esdeveniment has passed.