Cultura i Natura

CULTURA I NATURA

La secció de cultura de la Unió Excursionista de Vic es la  que té cura dels coneixements i  les manifestacions adquirides   per excursionisme, que són les  interrelacionades  amb el territori, la  natura, el país  i la població. Es la secció de la continuïtat i actualitat de la memòria de l’excursionisme.  En aquesta secció hi ha els aplecs,  el folklore i cultura popular, els focs solsticiars com els de Sant Joan i Nadal,  presentacions de llibres, geologia, botànica, zoologia,  projeccions i  la custodia de l’Ermita de Sant Feliu de Savassona.
Participem institucionalment en el Consell de Cultura de la Ciutat de Vic i som convidats en els actes acadèmics i els formals com el pregó del Mercat de Ram o de la futura Capitalitat Cultural. Els relacionem, ajudem i assessorem  grups o entitats diverses com altres centres excursionistes, els  geganters, l’ANC, el mateix Ajuntament de Vic o l’Observatori de Paisatge de la Generalitat.

La secció de cultura de la Unió Excursionista de Vic :

  • Savassona
  • Aplec de Sant Segimon del Montserny
  • Flama del Canigó.
  • Foguera del solstici d’estiu.

RUTES

EL BUTLLETÍ

Amb una periodicitat trimestral, és la imatge gràfica de l’entitat, on hi estan representades totes les Seccions, i és obert a qualsevol soci o simpatitzant que hi vulgui publicar les seves opinions i vivències. També hi són benvinguts els articles de viatges, aventures o tècnics, a més de les Notícies i l’Agenda de l’entitat.
El número 277, corresponent al primer trimestre del 2012, va ser un exemplar dedicat exclusivament al Centenari de l’Entitat, en el que es van adaptar els espais fixes habituals, als actes propis de la celebració.
Gràcies a aquests continguts fixes, com són l’ Aquí, Ara i Ahir, l’Editorial, L’Entrevista, Els Excursionistes fa 100 anys, La Foto i El Llibre; cada exemplar manté una línia estable, complementada per altres articles d’autors varis, habitualment referits a viatges o reportatges de natura.
L’equip de redacció, està composat per un equip de 10 persones, complementats per altres col•laboradors habituals.
Qualsevol persona que estigui interessada a publicar algun article en el butlletí,  preguem que es posi en contacte amb qualsevol membre de la Junta Directiva o de l’Equip de Redacció del mateix.
EQUIP DE REDACCIÓ
– Joan Conill (Cap de redacció)
– Albert Baucells
– Eduard Comerma
– Anna Comet
– Pep Fusté
– Miquel Gracià
– Xevi Roviró
– Núria Salomó
– Lluís Santanach

NOTÍCIES CULTURA I NATURA

ACTIVITATS CULTURA I NATURA