El cami ral Vic Olot – El Grau i la font de les marrades. Via medieval

Carregant Esdeveniments

El cami ral Vic Olot – El Grau i la font de les marrades. Via medieval

El nostre recorregut s´inicia a Hostalets de Bas, us portarem per uns dels llocs mes emblemàtics de la zona de la Garrotxa i Osona. 

El camiral de Vic a Olot es una via medieval que uneix aquestes dos ciutats i que sembla que fou a condicionada amb la finalitat de proveir de fusta a la ciutat de Barcelona on s’estava construint l’armada naval del rei. La via o camiral es va recuperar recentment a base d’anar excavant per treure tot el material sedimentari dipositat sobre seu, producte d’anys d´abandonament. La iniciativa de recuperació la va prendre al el 2007 un grup heterogeni de persones, format per geòlegs, excursionistes, amants del territori que van promoure l’associació d’amics del Camiral Vic Olot, impulsors de la recuperació en la seva fase inicial.

Les Marrades del Grau d’Olot és un tram de l’antic camí ral de Vic a Olot. Consisteix en un itinerari apte per a vianants i cavalls que es desenvolupa seguint l’antic traçat del camí ral que unia Vic amb Olot. Es tracta d’un traçat lineal d’un sòl tram de 3.678m de longitud total, en base a una traça de entre els 1,8 i 2 metres d’amplada, i el condicionament d’uns punts singulars a mena de zona de descans. Per tant, és un tram de camí que cal considerar “històric” i, a la vegada, com un element del patrimoni arqueològic. Permet situar-se en un entorn històric i arqueològic únic i molt inusual, ja que les restes arqueològiques més conegudes són edificis o inclús ciutats. En canvi, aquí estem davant d’una via de muntanya, amb totes les seves dificultats tècniques de construcció, i la fantàstica integració i adaptació al medi orogràfic natural d’aquesta zona.

 

Distància: 13 Km.

Temps aproximat caminant : 4 hores

Desnivell: 500 m.

Ruta: circular

Dificultat: moderat

 

Obert a socis i també a no socis Inscripció: gratuita

És obligatori estar federat FEEC, FEDME . En cas de no estar-ho heu de tramitar per la web o a la secretaria una llicència temporal per a 1 dia, abans del dia de la sortida (7 euros).

 

Inscripcions:

Per Internet a la web de la UEV o a la secretaria de la UEV.

 

 Les inscripcions es tancaran el dia  27 de febrer a les 20:00

 

Coordinació: Montse Grau

   Preparació :   Maria, Clara i Fina

 

Punt i hora de trobada

Vic: Aparcament Can Pamplona 7.30 h.

NOTA IMPORTANT:

**Els coordinadors podrán decidir deixar fora de la sortida a qualsevol persona que no vagi  correctament equipada

 

 

Febrer 29 2020

Detalls

Data: 29 - Febrer
Gratuït
Categoria::

Inscripcions

Inscripcions exhauridesEl cami ral Vic Olot - El Grau i la font de les marrades. Via medieval