RASOS DE PEGUERA COGULLÓ D’ESTELA I ROC D’AURÓ

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

RASOS DE PEGUERA COGULLÓ D’ESTELA I ROC D’AURÓ

Quan des del Cabrerès o el Collsacabra mirem cap al Berguedà tots reconeixem l’inconfusible perfil del Pedraforca, i  sovint ens passa per alt un altre perfil no tan espectacular però fàcilment reconeixible: Els Rasos de Peguera, el Roc d’Auró i el Cogulló d’Estela.  

Sortirem de l’aparcament de les pistes d’esquí dels Rasos de Peguera i pujarem cap als  Rasos de Baix. A partir d’aquí anirem baixant cap als Rasets i el Coll de Puigventós on encararem un fort pendent de baixada fins al Coll d’Estela. Una mica abans del coll trobarem una font.  La pujada al Cogulló d’Estela té una certa dificultat tècnica però és accessible a tothom. 

El camí de tornada torna a passar per la font i just una mica més amunt ens desviem a la dreta per pujar el Roc d’Auró. Seguirem amunt cap a la Torreta dels Enginyers, una zona amb molts avencs.  Seguidament ens  enfilarem fins als Rasos de Baix, el Coll de la Creu del Cabrer i tornarem paral·lels al torrent de les Canals de  Catllarí cap a l’aparcament. 

Ens mourem per cotes entre 1800m i 2000m i  la major part del camí són prats i boscos de pi negre. La Pujada al Cogulló i al Roc d’Auró són terrenys rocallosos amb alguna curta grimpada. La baixada cap al coll d’Estela té força pendent i en alguns punts cal estar alerta de no relliscar. 

Tipus de sortida: Circular

Distància: 8,81 km

Desnivell: 579 m

Temps aproximat: 4 Hores

Dificultat: Mitjana 

Recomanació: calçat amb bona adherència

Obert a socis i també a no socis Inscripció: gratuita

És obligatori estar federat FEEC, FEDME . En cas de no estar-ho heu de tramitar per la web o a la secretaria una llicència temporal per a 1 dia, abans del dia de la sortida (7 euros).

Inscripcions:

Per Internet a la web de la UEV o a la secretaria de la UEV.

 Les inscripcions es tancaran el dia  14 d´octubre  a les 20:00

Coordinació: Montse Grau

    Preparació :  Eulàlia Janer i Jordi Molera

Punt i hora de trobada

Vic: Aparcament Can Pamplona 8:00

Octubre 16 2021

Detalls

Data: 16 - Octubre - 2021
Gratuït
Categoria::

Inscripcions

Inscripcions exhauridesRASOS DE PEGUERA COGULLÓ D’ESTELA I ROC D’AURÓ