Sortida Col·lectiva BTT: Temple expiatori del Puig-Agut de Manlleu

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Sortida Col·lectiva BTT: Temple expiatori del Puig-Agut de Manlleu

Fitxa tècnica

  • Data: 20 de juny de 2020
  • Punt de sortida: Alberg Canonge Collell 
  • Hora de sortida: a les 9h del matí i tindrà una durada d’entre 3h i 3h i ½ amb parades incloses
  • Dificultat: mitjana. Possibilitat de descarregar-se el track en l’enllaç
  • Ascensió acumulada: 533 m Distància recorreguda: 36 km
  • Inscripció: cal inscriure’s des de la web de la U. E. Vic (inscripció gratuïta).
  • Participants: està oberta a tothom que tingui autonomia per a poder fer aquesta sortida, amb un màxim de 15 inscrits.

No hi haurà avituallament. Farem una parada a mig recorregut per menjar el que cadascú es porti.

Cal disposar d’assegurança per a la pràctica de bicicleta de muntanya, si no se’n disposa s’ha de tramitar l’assegurança per un dia.

Descripció

Aquesta ruta transcórrer enllaçant la ruta 8 i la 9 del Centre BTT Plana de Vic. És un recorregut fàcil amb molt poc desnivell però s’ha de tenir la suficientment forma física per a fer 36 Km sobre la bici.

Tot el recorregut és per a pistes i pot servir a per a donar a conèixer a usuaris de la bicicleta les rutes del Centre BTT Plana de Vic. Gràcies al poc desnivell acumulat es converteix en una sortida apte per a fer amb nens si bé cal remarcar que siguin capaços de fer els 36 quilòmetres.

Punts d’interès

Sta Maria de Palau és una església amb elements romànics i barrocs de Sant Esteve de Granollers de la Plana. La capella conserva una bona part de la nau romànica, amb la capçalera molt modificada al segle XVIII i ampliada amb un atri i una sagristia. Palau és documentada des del 930.

Santuari de Puig-agut temple expiatori projectat entre els anys 1883 i 1886 a instàncies de Ramon Madiroles i Codina, hereu d’un mas situat a poca distància de l’ermita. Segons una nota de l’interior de l’església, aquest fou el primer temple expiatori dedicat al Sagrat Cor a l’Estat.

Temple expiatori vol dir que el temple es construeix mitjançant les donacions que fan els creients per tal d’expiar els seus pecats. Barcelona n’hi ha dos, la Sagrada Família i el Sagrat Cor del Tibidabo.

St Julià de Vilamirosa parròquia de l’antic poble Vilamirosa que fins a l’any 1844 va ser municipi independent i aleshores, per dictat de la Diputació de Barcelona, es va fusionar amb Manlleu.

En el moment de formalitzar la inscripció accepto voluntàriament la responsabilitat i el risc que comporta la meva participació en aquesta sortida.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Santuari_de_Puig-agut

https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_de_Palau_de_Gurb

http://www.elpuntavui.cat/article/296973-itemple-expiatori.html

 

DESCARREGA AQUÍ TOTA LA INFO:

Download “Col·lectiva-al-temple-expiatori-de-Puig-agut-1.pdf” Col·lectiva-al-temple-expiatori-de-Puig-agut-1.pdf – Downloaded 6 times – 715 KB

Juny 20 2020

Detalls

Data: 20 - Juny
Horari: 9:00 AM - 2:00 PM
Gratuït
Categoria::

Inscripcions

Tickets are not available as this esdeveniment has passed.