Tavertet-Salt i Molí Bernat-Sunyer de Baix i bauma-Bauma de les Piques-Sunyer de Dalt- Pont del Molí Bernat-Tavertet

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Tavertet-Salt i Molí Bernat-Sunyer de Baix i bauma-Bauma de les Piques-Sunyer de Dalt- Pont del Molí Bernat-Tavertet

Punt de partida: Parquing Tavertet (de pagament)

Ens dirigirem cap a la zona esportiva on es desviarem a la dreta per anar a buscar el Baixant de les Tunes. Aquest tram té molt pendent i és una mica relliscós i, tot i no presentar excessiva dificultat, hem de tenir especial atenció. Aprofitarem el descens per admirar un bonic bosc d’alzinar humit mentre ens anem aproximant al Salt del Molí Bernat. El sender pot estar una mica enfangat. Un cop a la Balma de les Corts l’ambient que ens envolta és espectacular: la vegetació, el Salt, la Riera i el Molí fan que sigui un dels indrets més màgics de la comarca. La pujada fins el Molí (que està en runes) la farem amb l’ajuda de graons de fusta.

Resseguim la Riera fins arribar a la cruïlla deixant el Pont del Molí al darrere. Ens dirigim cap a la carretera, la creuem, i enfilarem per un sender fent ziga-zaga arribant al Sunyer de Baix. Es tracta d’una masia abandonada en procés d’enrunament que està inclosa a l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Està construïda al costat d’una gran Bauma molt estreta i arrapada a la roca amb poca visibilitat.

Seguim caminant i arribem al Collsaplomera i Balma de les Piques. Es tracta d’una de les balmes més grans del Collsacabra. Al seu interior hi ha dues grans piques rectangulars excavades a la roca que recullen l’aigua que cau del sostre. Segons la llegenda podria haver estat un dels refugis del famós bandoler Serrallonga per la seva cabuda i punt estratègic.

Anem seguint per una pista fins a trobar un corriol que puja fins al Puig i Barret d’en Parareda. És una de les sorpreses més boniques d’aquest entorn tant per les majestuoses vistes com per la curiositat de la pròpia pedra que sembla una escultura. Es tracta d’una esvelta roca de curiosa formació geològica ben visible des de la carretera.

Tornem a la cruïlla del Collsaplomera i seguim per una pista fins al Sunyer de Dalt. Aquesta és una gran casa envoltada de prats i on podrem gaudir d’un esplèndid panorama sobre Tavertet i els seus entorns.

Poc abans d’arribar a la casa baixem per un corriol amb escales de pedra fins arribar de nou al Sunyer de Baix. Desfem el camí fins el Pont del Molí Bernat o Pont Vell. El creuem i remuntem el Rocal de Fontanella. Ens apropem a Tavertet entre camps de conreu i arribarem al punt d’inici

Excursió molt interessant que combina les boniques vistes amb els curiosos indrets i les impressionants baumes.

Sortida no gaire llarga amb un recorregut en general ombrejat i amb molts atractius.

Lloc i hora de trobada: Can Pamplona – 8H

Punt de sortida: Pàrquing Tavertet (de pagament)

Tipus de sortida: Circular

Distància: 9’86 km

Desnivell: 595 m

Temps aproximat: 4 Hores

Dificultat: Mitjana

Recomanació: màniga i pantaló llarg per la vegetació (ortigues i esbarzers) i calçat amb bona adherència

Obert a socis i també a no socis Inscripció: gratuita

És obligatori estar federat FEEC, FEDME . En cas de no estar-ho heu de tramitar per la web o a la secretaria una llicència temporal per a 1 dia, abans del dia de la sortida (7 euros).

Inscripcions:

Per Internet a la web de la UEV o a la secretaria de la UEV.

Les inscripcions es tancaran el dia  17 de juny  a les 20:00

Coordinació: Montse Grau

Preparació :   Alicia Rosanes

 

S’hauran de respectar les mesures de seguretat dictades per la COVID-19 vigents el dia de la sortida

**Els coordinadors no es fan responsable dels accidents o de qualsevol contratemps que pugui succeir als participants.

**Els coordinadors podrán decidir deixar fora de la sortida a qualsevol persona que no vagi  correctament equipada

** No són sortides guiades, són sortides col.lectives, tothom ha de ser autònom i tenir els coneixements tècnics i capacitat física per realitzar la sortida.

Juny 19 2021

Detalls

Data: 19 - Juny
Gratuït
Categoria::

Inscripcions

Tickets are not available as this esdeveniment has passed.