Crònica de la sortida d’Escampant la Boira a les Agudes

Crònica de la sortida d’Escampant la Boira a les Agudes

Després d’haver anul·lat l’excursió a l’abril per la pluja, aquest dissabte 18 de Maig finalment vam poder fer la sortida que havíem preparat a les Agudes i el Turó de l’Home. Aquesta vegada va començar a ploure tot just sortir de Can Pamplona i no va parar fins arribar al peu de les Agudes. Vam agafar el camí que surt de Can Casades, a Santa Fe del Montseny, cap a la font de Passavets pel costat de la riera de Santa Fe, que per la pluja ja anava més plena. Allà, vam seguir les indicacions cap a la font de Briançó, el Turó de l’Home i les Agudes, per un camí que puja dret a través de la fageda, que ens protegia de la pluja i feia l’ambient més agradable. L’aigua caiguda les últimes setmanes va fer que els arbres hagin rebrotat i vam poder gaudir d’un bosc verd i frondós que deixa enrere la sequera.

Arribats al coll ja no plovia i vam poder gaudir de la pujada pedregosa a les Agudes i les vistes del Matagalls. Tornats al coll vam esmorzar, i cap al Turó de l’Home. Aquí, el camí era més planer, primer passant per la banda de la carena que mira el Matagalls i després per l’altra, amb vistes al Turó de l’Home i el Puigsesolles.

Arribats al segon cim del dia,  vam podem veure el Vallès, Montserrat i Collserola. Foto de grup i vam començar a baixar pel camí de l’Avetosa que torna cap a la font de Passavets. Encara que el camí baixava principalment per fageda, creua una parcel·la en què creixen avets, d’aquí li’n ve el nom. El camí és ample, més tranquil que la pujada i zigzagueja pel bosc. En dos punts vam trobar punts d’interès que han estat restaurats. El primer, el pou del compte, un antic pou de glaç que data del segle XVI i havia estat el més gran del Montseny i el segon, més avall, un antiga carbonera. Poc després ja vam tornar a ser a la Font de Passavets i agafant el mateix camí al costat de la Riera de Santa Fe vam tornar a ser a Can Casades.