Agilitat, diversió i èxit a Tàrrega i Guimerà

Agilitat, diversió i èxit a Tàrrega i Guimerà


Diumenge  21 de novembre, es disputava el campionat de Catalunya d’orientació en modalitat esprint, organitzat pel club Xino-xano. El format era de dues rondes: una ronda classificatòria al matí, a Tàrrega, i una ronda final a la tarda, a Guimerà.

A Tàrrega, les primeres hores de sortida eren a les 10h i tots els circuits començaven amb una primera meitat molt ràpida, planera i en què la clau restava, més que no pas en una lectura ‘amb lupa’ del mapa, en la velocitat de cursa. Els orientadors, ja accelerats i acalorats tot i la fresca matinal, passaven a la segona meitat del circuit, on calia ‘frenar’, fer una lectura molt precisa del mapa i no voler córrer més del compte. Aquesta segona zona era una xarxa de caminets i escales, amb una gran acumulació d’elements humans i fites, que exigien aquest component tan necessari de concentració.
Tot plegat, es duia a terme a l’altiplà del parc de Sant Eloi i només era un tast del que els tocaria córrer a la tarda.

La secció d’orientació de la Unió, amb gairebé tots els seus corredors classificats (11 de 13), havia fet un bon paper. Calia dinar bé, descansar i no distreure’s, per tornar-hi aviat, tant classificats com no classificats.

A partir de les 15h, es corria la ronda final a Guimerà, un poble que fa pensar inevitablement en històries medievals. Els carrers, farcits d’escales i passos coberts, s’enfilen muntanya amunt, des del llit del riu fins a les portes de l’església i el castell. Els primers corredors arrencaven la cursa mentre la resta es miraven el poble des de l’altre cantó del riu, tot buscant ‘formiguetes’ de colors movent-se, mapa i brúixola en mà. De nou, calia velocitat i, sobretot, concentració. Ser precís al llegir el mapa, laberíntic i divertit, era la clau per fer una bona cursa, i tenir forces per afrontar el desnivell del poble, imprescindible.

Els resultats de la tarda, novament bons per als corredors de la Unió, van donar peu a set podis:

1es posicions:
Bernat Selva (H16)
Jordi Moragas (H18)
Cristina Bertran (D35)
Jordi Sales (H40)

2es posicions:
Andreu Grau (H18)

3es posicions:
Ferran Carbonell (H21A)
Núria Olivé (D50)

L’enhorabona a tots! I moltes gràcies al club Xino-xano per preparar-nos unes curses tan àgils i tan divertides.

Comentaris

Deixar un comentari