Matinal de Marxa Nòrdica: Sta.Magdalena – Castell de s´Avellana

Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Matinal de Marxa Nòrdica: Sta.Magdalena – Castell de s´Avellana

“Al 1864 la família Baurier compra El Molinet de Salou conegut avui per Salou, i amb la concessió d´aigües del riu Ter arrenca la seva potent empresa tèxtil, cent anys mes tard, l ‘any 1964 Salou i Còdol Dret, una altra colònia avui desapareguda, han de tancar per la pujada del nivell d’aigua a causa del pantà de Sau”

“Deixarem els cotxes a la porteria de l´antiga colònia tèxtil de Salou, on encara es conserva la  resclosa, xemeneia, torres dels propietaris, església, la casa del guarda….restes d´una època on el tèxtil era un potent motor econòmic de la comarca. Pujarem per una pista de terra fins l´ermita de Sta. Magdalena de Conangle, edificació del segle XIII, on si va establir una comunitat religiosa de monges fins el 1450. Te com a particularitat el seu claustre que al 1960 formarà part d´una ampliació de la construcció , amb el trasllat d’un claustre de Vic, que fou cobert el 1984, per conservar-lo millor.

El claustre adjunt s’hi va traslladar pedra a pedra el 1960, des del Convent dels Carmelites Descalços de Sant Josep de Vic.

Ens arribarem a les Ruïnes del Castell de S´Avellana,  Era un castell-fortalesa del 1067,  del qual es conserven restes del que van ser els murs, una escala i la base d’una torre.”

Us fem un recordatori del que suposa venir amb nosaltres :

Que fem a la Marxa Nòrdica?  doncs caminar , amb l´ajuda d´uns bastons específics , que ens ajudaran a impulsar-nos a la nostra marxa. Per fer això i obtenir  beneficis per la nostra salut, ho farem amb una tècnica que haurem d’aprendre. Amb aquestes matinals sols veurem un tast del moviment, després les persones que hi estiguin interessades, tindran de fer un curs d´iniciació.

Distància: 7 Km.

Temps aproximat caminant: 2 hores

Desnivell: 130 m.

Ruta: circular

Dificultat: zona de pujada lleu

Obert a socis i també a no socis

 

Inscripcions:

Per Internet a la web de la UEV o a la secretaria de la UEV.

Inscripció:
No socis 4,00 eu.
Socis 2,00 eu
(el preu inclou bastons per qui no en tingui )

És obligatori estar federat FEEC, FEDME . En cas de no estar-ho heu de tramitar per la web o a la secretaria una llicència temporal per a 1 dia, abans del dia de la sortida (7 euros).

Les inscripcions es tancaran el dia  22 d´Octubre   a les 20:00

Coordinació: Montse Grau

 

Punt i hora de trobada

Vic: Plaça Verdaguer , Roda de Ter  9:00

Octubre 24 2020

Detalls

Data: 24 - Octubre - 2020
Horari: 8:00 AM - 5:00 PM
Gratuït

Inscripcions

Tickets are not available as this esdeveniment has passed.