Bisquert puja al podi de La Sportiva Andorra Trail

Bisquert puja al podi de La Sportiva Andorra Trail

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Andorra la cursa per etapes: La Sportiva Andorra Trail.

Es tracta d’una cursa per equips amb dues etapes:

  • dissabte es va córrer la primera etapa de 31km i 2.600m de desnivell acumulat amb sortida a Andorra la Vella i arribada a Sant Julià de Llòria
  • diumenge la prova de 29km i 2.100m de desnivell acumulat sortia de Sant Julià de Llòria i finalitzava a Andorra La Vella

L’atleta de l’entitat, Erola Bisquert, va participar-hi fent equip amb Julià Montanyà.

Des d’un bon inici es van posicionar 2ns a les classificacions, posició que van mantenir fins al final.

La carrera era per a Bisquert no només la primera cursa post confinament, sinó també la primera cursa de muntanya d’aquesta distància, la primera per etapes i la primera fent equip amb el Julià Montanyà. L’Erola és ja experta en curses per equips, en la seva principal disciplina, l’esquí de muntanya, hi competeix en més d’una ocasió. Però en aquest cas la dificultat  venia donada per ser una cursa de muntanya, per competir un company amb qui no ha corregut mai, i per ser una distància nova per ella que a més es repetia en dues jornades.

Bisquert assegura que els va caldre dosificar molt bé les forces i l’energia per afrontar les dues jornades amb garanties d’èxit. Tant és així, que les sensacions van ser fins i tot millors el segon dia.

No era fàcil afrontar una prova d’aquestes característiques, i molt menys després de la temporada viscuda a conseqüència de la pandèmia.

En l’àmbit esportiu l’Erola ha patit, com tots els esportistes, els entrenaments confinats, i la manca de proves. Però en l’àmbit personal la sòcia del club ha viscut la pandèmia a primera línia de foc. Essent infermera en aquesta crisi ha viscut situacions complexes, i la manca d’hores, o d’energies, podien suposar entrenar poc i amb una qualitat inferior a la desitjada. Però aquesta manca d’entrenaments no va ser un impediment per ocupar la segona posició durant les dues etapes, per darrere de preparador físic del Centre de Tecnificació Català de Curses de Muntanya, Pere Rullan, i de la seva companya i també atleta de La Sportiva, Fàtima de Diego.

La valoració post cursa és molt positiva no només esportivament, sinó també personalment. Bisquert s’alegra de veure els passos que com a societat hem fet des del març. Assegura que a ella aquesta situació l’ha ajudat a fer-se més forta mentalment i que és conscient que aquest aprenentatge tindrà efectes positius en les curses. A més no deixa de felicitar i agrair l’excel·lent tasca de l’organització de la prova, on s’han garantit totes les mesures de seguretat, posant de manifest que sí que es poden organitzar esdeveniments d’aquest calibre.

Una cursa molt bonica, gaudida, amb una organització excel·lent on les mesures de prevenció de la COVID-19 han estat aplicades amb pulcritud.

Moltes felicitats Erola! Que no faltin objectius, ni curses, ni el gaudi!!!!

Comentaris

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *