Camí de l’europeu d’orientació

Camí de l’europeu d’orientació

Aquest any no hi haurà mundial Júnior d’orientació, com passa amb la categoria juvenil, només es celebrarà l’europeu, i aquests dies se n’han celebrat les proves seleccionadores.
Els participants representaven tres categories:

  • Home i Dona 16
  • Home i dona 18
  • Home i dona 20

El primer cap de setmana va ser a Urbasa al País Vasc. El segon cap de setmana, els dies 4, 5 i 6 de setembre les proves van tenir lloc al Port del Compte.

L’arribada dels corredors al refugi ESPORTEC donava el tret de sortida al darrer cap de setmana de seleccions. Aniol Bisquert, Lídia Grau i Andreu Grau han participat en les proves, i si no hi ha cap decisió tècnica de darrera hora, el gurbetà Andreu Grau participarà en l’europeu 2020 que tindrà lloc a Hungría.

La primera prova de dissabte, mitja distància, va portar als corredors per les pistes d’esquí de fons de Tuixent – La Vansa. Es tractava d’un terreny molt semblant al que els corredors trobaran a Hungría; Un terreny dur, completament d’alta muntanya i amb molts vessants. En aquesta prova l’Andreu va obtenir la 4a posició.

La tarda de dissabte va tenir lloc l’sprint, en aquesta ocasió a la zona de la urbanització del Port del Compte. Un recorregut que els participants valoren molt positivament per no ser un circuit extremadament urbà i per combinar l’urbà amb el bosc, facilitant així l’accés a les fites. Cap dels orientadors de l’entitat va aconseguir un resultat destacable.

La darrera prova va ser la de llarga distància, que es va celebrar el diumenge i que tenia com a objectiu treballar les llargues distàncies i donar prioritat a la bona elecció de les rutes, buscant la millor, la més ràpida i la més diferent. Tuixent – La Vansa va ser de nou l’epicentre de les proves.

A l’espera dels resultats oficials tot apunta que l’Andreu Grau participarà en l’Europeu a Hungría. També hi participaran 4 altres catalans de diferents categories. És la vegada amb més participació catalana.

Comentaris

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *