Crònica del curs d’Excursionisme

Crònica del curs d’Excursionisme

Aquest primer cap de setmana de Març hem realitzat una nova edició del curs d’excursionisme de la Unió Excursionista de Vic.

En total 9 alumnes han realitzat la formació que consistia en una xerrada teòrica que es va realitzar  el divendres a la Unió Excursionista de Vic i una sortida pràctica al Collsacabra. Durant la sessió teòrica vam tractar cartografia: mapes topogràfics, parts del mapa, simbologia, coordenades, tipus de nords, etc; d’orientació: parts de la brúixola, altímetre, rumbs, contrarumbs i triangulacions; els principals perills que ens afecten en la pràctica d’activitats a la muntanya i com minimitzar-los; planificació d’una ruta i com contactar amb el telèfon d’emergències.

La sortida pràctica consistia en fer una ruta passant per uns punts de pas (coordenades) que prèviament els alumnes havien localitzat sobre el mapa. Durant l’itinerari cada cursetista va poder guiar una part del recorregut tenint en compte l’orientació, escollint el millor camí, gestionant el ritme del grup, etc. També vam fer pràctiques d’obtenir rumbs, contrarumbs i triangulacions amb la brúixola.

Els alumnes van mostrar-se interessats en continuar ampliant els seus coneixements d’orientació amb el proper curs de GPS al mòbil i el d’iniciació a l’ús del GPS de muntanya.

Comentaris

Deixar un comentari