Emocionant cap de setmana d’esquí de muntanya a l’Altitoy – Ternua

altitoy

Emocionant cap de setmana d’esquí de muntanya a l’Altitoy – Ternua

La Altitoy-Ternua és considerada la millor cursa d’esquí de muntanya dels Pirineus, La carrera que es va disputar els 27 i 28 de febrer a l’estació de Luz Ardiden y Gran Tourmalet ha format part aquest any del circuit de La Grande Course i era puntuable per la Copa del Món ISMF (International Ski Mountaineering Federation).

Els participants podien optar a dos recorreguts diferents: circuit A, amb 2.500 m de desnivell en l’etapa del dissabte i 2.000 m el diumenge; el circuit B, de 1.300 m de desnivell els dos dies. Ambdós circuits es disputaven per equips de dos corredors, i ambdós circuits feien l’ascensió al Pic de Mide de Bigorre (2.877 m).

La prova per a joves es celebrava dins el circuit B.

La XI edició de la Altitoy va gaudir d’una participació de luxe i un ambient immillorable. L’estació de Barèges era l’escenari de la sortida i l’arribada d’ambdós circuits que havíen d’adequar-se a les condicions meteorològiques adverses que han predominat durant el cap de setmana.

La segona etapa de l’Altitoy Ternua 2016 va ser tant emocionant com la primera, i la parella formada per Kilian Jornet i Mathèo Jacquemoud va aconsseguir superar la parella italina (guanyadora de la 1a etapa) per pocs segons, en un emocionant sprint final.

En categoría femenina les guanyadores de la primera etapa, Axelle Mollaret i Laetitia Roux van repetir victòria i van alçar triomf de la prova per davant de Marta García i Mireia.

Erola Bisquert, atleta de l’entitat, formava equip amb Maria Illa, amb qui aconseguiren la 2ª posició en categoría junior.

Destacar també la participació de Jordi Godayol i la seva 66ª posició.

Podi Altitoy

Comentaris

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *