Guinedell Faja, guanyadora de la Liga Española de Orientación 2019

Guinedell Faja, guanyadora de la Liga Española de Orientación 2019

Arcos de la Frontera. Els dies 2 i 3 de novembre va finalitzar a la província de Cadis la Liga Española de Orientación 2019, amb la victòria en la categoria D14 de l’esquirolenca Guinedell Faja (CAT-O/UEVic). En aquesta darrera competició es disputava el campionat d’Espanya de llarga distància i els relleus mixtes on l’orientador de la UE Vic, Andreu Grau, va obtenir la medalla de bronze a la categoria cadet amb el seu equip. 

Després de 21 curses, de les quals puntuaven les 14 millors, Faja va aconseguir ser campiona de la Liga Española amb 1355.86 punts i obtenint 8 primers llocs a les curses disputades. La van seguir a la classificació la murciana Lucía Garcia Peñas i l’andalusa Adriana Roland. Finalitzada també la Liga Sprint, destacar que Guinedell Faja va obtenir la 2a posició final. 

El darrer cap de setmana d’orientació de l’any per terres espanyoles, va tenir lloc a la província de Cadis, a la Sierra de Grazalema, Arcos de la Frontera i Bornos. En aquesta ocasió la UE Vic va desplaçar menys orientadors del què és habitual per la gran distància entre la capital d’Osona i el lloc de la competició.

El Campionat d’Espanya de llarga distància va transcórrer per uns boscos molt densos i amb nombroses formacions rocoses, a l’espai natural de Grazalema. En aquesta ocasió, cap dels orientadors vigatans va aconseguir pujar al podi però per ben poc, ja que Faja va quedar en 4a. posició a només 19 segons de la medalla de bronze i a 25 segons de la medalla de plata. Destacar també en el TOP-10 del campionat d’Espanya la 7a. posició d’Andreu Grau a H16 i la 9a. de Lídia Grau a D14.

Diferents van ser les classificacions del Campionat d’Espanya de relleus mixtes (formats per dos homes i dues dones) on Andreu Grau va aconseguir la tercera posició cadet amb l’equip format, a més a més, per Alba Loré, Bernat Ledesma i Judit Ravell.

El diumenge es va disputar a Bornos, la prova de mitja distància en uns terrenys molt secs i parcialment rocosos. Guinedell Faja va obtenir la 1a. posició a D14, fet que li va facilitar aconseguir la segona posició al total del II Trofeo Pueblos Blancos que era la suma de les tres curses (Llarga, Sprint i Mitja).

Els premis de la Liga Española 2019 es lliuraran a la primera cursa de l’any 2020 que serà el mes de febrer a Alacant.  Ara ja només resten per disputar els Campionats d’Espanya escolars que tindran lloc del 6 al 8 de desembre al Valle del Ambroz a Extremadura.

Comentaris

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *