Ruta literària al voltant de Folgueroles. Jornades Verdaguer excursionista

Ruta literària al voltant de Folgueroles. Jornades Verdaguer excursionista

El passat 26 de Maig, a Folgueroles, es van aplegar 45 persones entre participants i organitzadors a la ruta literària que organitzà la Unió Excursionista de Vic dins de les Jornades Verdaguer Excursionista 2024. El dia es va llevar amb un sol radiant de primavera tardana. Les darreres pluges van ajudar a que els camps lluïssin un verd intens i que la plana semblés talment un jardí. El conductor de la jornada vas ser Xavier Roviró, estudiós de Mossèn Cinto i soci de la UExVic. Els caminadors es van repartir en dos recorreguts de 7 i 13 kilòmetres. Les rutes començaven a l’ermita de la Damunt; un lloc significat segons Roviró, doncs va ser aquí on un encontre amb un músic italià desvetllà la vocació d’un Verdaguer infant cap a la poesia. A continuació, tot el grup es dirigí cap a Mas Torrents i l’ermita de Sant Jordi, on mossèn Cinto llegí missa per primer cop. El recorregut continuà cap El Fócs, la Font del Desmai, Can Tona, Sant Tomàs i la Font Trobada. La darrera lectura vas ser a les Alzines Sureres ja dins el poble de Folgueroles. De tornada a la Damunt els participants van poder gaudir d’un concert de la banda de l’Escola de Musica de Vic en motiu de la diada Verdaguer a Folgueroles i degustar uns talls de coca del mossèn.

La propera activitat de les Jornades Verdaguer serà una visita al Museu d’Història de Barcelona a Vil·la Joana (Collserola) el proper 8 de Juny.

El programa complet de totes les activitats es pot consultar al web unioexcursionistavic.org/verdaguer on també es poden fer les inscripcions.

Grup Motor Jornades Verdaguer Excursionista 2024