Crònica sortida col.lectiva del grup d’Escampant la Boira a Sant Marc de Brocà (Berguedà)

Crònica sortida col.lectiva del grup d’Escampant la Boira a Sant Marc de Brocà (Berguedà)

Després de 2 intents frustrats deguts a les restriccions de mobilitat comarcal per la pandèmia (novembre 2020 i abril 2021), finalment a la tercera va ser possible fer el dissabte 22 de maig la sortida prevista a Sant Marc de Brocà (Berguedà).

Trobada i sortida a les 07,00 h de Can Pamplona i després de repartir els cotxes per bombolles, marxem les 19 persones apuntades i quedem a l’entrada de Bagà per reagrupar-nos. 

Pugem per una carretera asfaltada fins el Santuari del Paller i allà deixem els cotxes en un gran aparcament on hi ha al costat una zona per poder fer pícnic que inclou taules de pedra i una gran barbacoa. 

Comencem a caminar a ¼ de 9 amb bona temperatura per a caminar, però amb boira alta i sense sol, deixem el santuari i el seu restaurant a l’esquerra, agafem el GR que en coincideixen dos, el GR-4.2 i el GR-150.  El primer tram d’aquest GR es força costerut  i segueix amb varis trossos un torrent que quan no plou és sec i que té forces graons i pedres soltes, no té però cap risc ni perill ara.  

Seguim fins el Paller de Dalt (en ruïnes) on hi ha un immens prat i després fins la Collada Grossa on deixem el GR, (des d’aquets 2 punts es podria anar al Refugi  del Rebost).  Aquí a la Collada Grossa agafem el PR C-158 que ens portarà directament a Sant Marc de Brocà per corriols i alguna pista, travessant pinedes, fagedes i algun prat.  El camí de pujada fins a Sant Marc de Brocà esta ben senyalitzat pel GR i llavors el PR.

Per allà a ¾ de 11 arribem a dalt el cim de Sant Marc de Brocà que té 1611 m on parem a esmorzar, aquí hi ha l’ermita del seu nom mig enrunada i que és també un dels 100 Cims de la FEEC. 

 Malauradament al cim continua havent ‘hi la boira (avui no l’hem escampat prou ☹) i per tant la vista  i excel·lent panoràmica sobre les valls del Bastareny i del Llobregat, al Coll de Pal, la Tosa d’Alp, el Puigllançada, el Pedraforca, el Comabona, els cims d’Ensija amb la Gallina Pelada, avui és nul.la i ens queda pendent per un altre dia. Per compensar el mal regust i per celebrar que hem arribat, obrim una ampolla de bon vi del Priorat per compartir Camins!!!

El camí de tornada, ja que la ruta és una circular, no està marcada tot i que es fa per corriols i pistes de bon fer fins el punt de partida al santuari de Paller on hi arribem a ¼ de 2 on ens acomiadem, ja que alguns es queden a dinar al restaurant de Paller i altres marxen cap a casa.

Sortida d’uns 11 Km, uns 700 de desnivell, agraïda , sense dificultats i que es fa en unes 5 hores tranquil·lament.  Cartografia: Moixeró – La Tosa, Editorial Alpina (1:25.000)

 

Crònica de Josep Cirera 

 

Comentaris

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *