Campionat d’Espanya MTBO 2021

Campionat d’Espanya MTBO 2021

Arlet Sales puja a tots els esglaons del podi, Cristina Bertran guanya una plata i un bronze, i Jordi Sales recull un subcampionat estatal.

El cap de setmana 24 i 25 de juliol, a Huerta de Rey (Burgos) va desenvolupar-se el campionat d’Espanya MTBO 2021 que coronava els campions i campiones d’Espanya en la modalitat mitja distància, sprint i llarga distància.

Les curses de mitja distància, van desenvolupar-se al sud de la població, en un terreny de ciclabilitat ràpida i traçats de curses sense masses complicacions. De la UEVic, Arlet Sales, es va proclamar campiona d’Espanya en la categoria D15, mentre Cristina Bertran s’emportava la tercera posició a D40.

La prova sprint, una modalitat poc comuna amb MTBO, va donar lloc a una cursa urbana tècnica on els orientadors/es, més enllà de l’alta concentració de fites, tenien la complicació de mantenir l’atenció durant la cursa amb les interferències pròpies d’un poblat (espectadors, corredors, vehicles..). Jordi Sales, es va proclamar subcampió a H50 i Arlet Sales, va recollir el bronze.

Finalment, en la prova de llarga distància, a l’oest de Huerta de Rey, en un terreny desnivellat i traçats amb tirades mig-llargues, pròpies d’aquesta modalitat, l’elecció de ruta i la lectura de les corbes de nivell varen ser condicionants. Cristina Bertran i Arlet Sales es van establir subcampiones d’Espanya aconseguint una segona posició, després d’algun error que no van poder recuperar per aconseguir el campionat.

Destacar els grans resultats del conjunt de Vic però també del col·lectiu CAT-O, el qual, malgrat ser poc nombre de participants, van marcar un gran nivell, aconseguint una cinquena posició de clubs.

Finalment, destacar també el debut de Airina Sales en la categoria D15, una categoria superior a la seva franja d’edat, en la qual va aconseguir una quarta posició en la modalitat sprint. I anecdòticament, la travessa que va realitzar Cristina Bertran, de Vic a Cidones (Sòria), 550km, amb la seva pròpia bicicleta per anar als campionats.

 

Comentaris

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *