Crònica del curs de progressió en crestes

Crònica del curs de progressió en crestes

La presentació es va portar a terme a la Sala d’actes de la Unió Excursionista de Vic de 19:30h a 20:45h.

La presentació va constar d’una explicació i justificació de les ubicacions on es desenvoluparia el curs i una explicació de les prioritats de seguretat i la dinàmica dels 2 dies de formació pràctica. Es va fer un repàs del dossier facilitat prèviament als assistents, una clarificació dels objectius i continguts a tractar al llarg d’aquest i una explicació i repàs del material implicat, nusos i certes maniobres bàsiques que entrarien en joc.

 

Sortides pràctiques 2 i 3 de juliol de 2022

La formació pràctica del 1r dia es va desenvolupar a la zona d’Ulldeter, concretament a la base de la cara Nord del Gra de Fajol, on es van realitzar diverses pràctiques i maniobres de progressió en cresta com per poder finalitzar la jornada escalant 2 llargs de corda i fer 2 ràpels en terreny fàcil, però real.

El 2n dia la formació es va desenvolupar a la Cresta de Peguera amb la finalitat d’assolir els coneixements necessaris per progressar en aquests terrenys i adquirir els recursos, l’agilitat i la seguretat requerida, practicant llargs, ensambles a mitja distància, ensambles en curt, diversos ràpels i aprendre a prendre decisions segons les exigències del terreny, actuant amb criteri, seguretat i autonomia.

Comentaris

Deixar un comentari