Crònica sortida col·lectiva del grup d’escampant la boira a Alpens

Crònica sortida col·lectiva del grup d’escampant la boira a Alpens

ALPENS A PUIGCORNADOR SANTA MARGARIDA I SANT MARTI DE VINYOLES

La nostra caminada de la colla Escampem la Boira començava a les vuit del matí al poble d´Alpens, municipi on la ramaderia i la agricultura formen part del conjunt harmoniós  d´un poble de muntanya. Amb carrers estrets i cases de pedra, situat al peu de la serra de  Sta.Margarida de Vinyoles i a la capçalera de la riera Gavarresa. Sortim del Parking en direcció a la font de Montjuich, direcció nord pel GR 1 (que no deixarem fins a Sant Martí de Vinyoles) en suau ascens passant pel padró de Sant Antoni, la casa de Torrats i per la roca de Pena; una gran mole talment una barrera  isolada tallada a destral.  Després de passar pel serrat del Cosme i Puigjampí ens dirigim a Coll Tallat

La fita més important de la sortida era l’ascens al Puicornador (1229 metres) un pic enmig del bosc on l’ascens des del coll Tallat es fa feixuc però que compensa amb l’arribada al Puig per les vistes sobre el Pirineu les serralades del Ripollès i Osona, el Montseny, Montserrat i el Pedraforca. Aprofitem per fer una parada i després de la presa d’imatges ens dirigim, baixant altra volta pel mateix pendís, cap a l’ermita de Santa Margarida de Vinyoles. Una església votiva construïda en ocasió de la pandèmia del còlera de l’any 1850. 

Som a l’equador de l’excursió i aprofitem per a fer un mos. Una altra panoràmica mentre prenem forces i acte seguit i després de la foto de grup ens dirigim, ara en descens, cap a la parròquia de Sant Martí de Vinyoles, albirant la magnífica casa (casal) de Portabella on farem un gir en el camí de 180 º. Des d’aquí vam  deixar el GR1 per anar a la pista que ens va conduir cap al coll Mercadal  i al Mas Grau de l’Olla vora la torrentera. 

Només ens quedava deixar una pista poc transitada que es tornava en camí  fins a Mas Anfruns on ens esperava la darrera pujada per tornar al nostre punt de partida el padró de sant Antoni de Padua a l’entrada del poble d’Alpens.  Un total de 14 kilòmetres de ruta agradable amb un temps immillorable, a pesar dels mals averanys, i que ens comportà un temps de quatre hores i mitja de cami. Arribàvem als cotxes i ens acomiadàvem de la nostra sortida del mes de març a tres quarts d’una del migdia. Bona sort i gràcies a la Fina i a en Josep Anton que ens van fer  l’obsequi d’un magnífica sortida amb  un track  imprès per a l’ús individual dels caminadors. 

 

Galeria de fotos

Comentaris

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *