ESCAMPANT LA BOIRA A LA SERRA DEL CATLLARÀS

ESCAMPANT LA BOIRA A LA SERRA DEL CATLLARÀS

Per la vigília de Sant Jordi d’enguany, deu escampadors de boira valents i decidits, ens vàrem decidir pujar als Sobrepunys de baix i de dalt de la serra del Catllaràs, sortint del bonic poble de La Nou de Berguedà, un dels cims clàssics del Berguedà, que pertany a la llista dels 100 cims de la FEEC, de 1.656 metres.

Aparquem els cotxes i comencem des del costat de l’església de Sant Martí al centre del poble. Travessem el torrent de la Nou i seguim un corriol que puja començant de manera moderada i més endavant i ja sense treva i fent ziga-zagues fins al cim amb un desnivell de prop 800 metres.

Al principi trobem bosc de pins i alzines i anem gaudint de les vistes, primer del poble i del santuari de Lourdes i a mesura que pugem i els arbres ens ho permeten, es van obrin vistes de la serra d’Ensija i Moixeró i Cadí amb el Pedraforca al fons. Ja bastant amunt el bosc es de faigs on trobem un faig monumental. Més amunt en un petit pla veiem la bauma del Teixidor. Fem fotos. Seguim el corriol a ma dreta i arribem a la carena dels Sobrepunys, on seguim a ma dreta cap al Sobrepuny de baix on les vistes son encara més espectaculars cap al sud, oest i nord. Aprofitem per esmorzar i fer fotos. Retornem per la carena i fent un darrer esforç pugem al Sobrepuny de dalt. Les vistes compensen. El cim es ampli, hi ha un punt geodèsic , un pessebre dintre un llum de carburo i un quadern en una caixa per deixar notes. Aprofitem per fer fotos i gaudir de les vistes

Comencem la baixada pel altra costat del Sobrepuny de dalt per un fort pendent fins el collet del Faig. A Partir d’ara la baixada es més suau fins el coll de la Plana on trobem una pista forestal que porta al poble, peró nosaltres ens desviem a ma esquerra per seguir els corriols del camí de les Agudes, corriols que combinen baixades suaus amb baixades de pendent amb pedres soltes. Arribem a les antigues mines de carbó de les Agudes. Seguim el corriol fins trobar el camí d’inici des de on fem la tornada cap el torrent de la Nou i ja som al poble on tenim els cotxes.

El temps ens ha respectat, pocs núvols i poc sol, factors que han fet agradable la caminada, amb persones agradables que es pot anar a tot arreu. Pràcticament tot el camí per corriols entre boscos de pins, alzines i fagedes. Una matinal agradable que ens ha permès parar on calia i gaudir de les vistes. I ser a lloc a l’hora del dinar.

   

 

Comentaris

Deixar un comentari