Escampant la Boira a Vallcebre i Tossal Llisol (Berguedà)

Escampant la Boira a Vallcebre i Tossal Llisol (Berguedà)

Ruta circular amb sortida i arribada de Vallcebre,  (dissabte 15 d’octubre de 2022).

 

Trobada i sortida a les 07,00 h de Can Pamplona, per tant sortida de fosc i amb temperatura fresca . Una vegada repartits els cotxes, ens dirigim en direcció cap a Vallcebre i aproximadament a 2/4 de nou comencem a caminar sortint de la plaça agafant el PR-C128.1 per corriol de bosc en direcció a l’ermita de Sant Ramon i el Tossal Llisol .    

El Tossal Llisol, un modest cim de 1.328 m, però és una talaia preciosa amb unes vistes fantàstiques a 360º (Pedraforca, Cadí, Moixeró, Tossa d’Alp,…) on hi ha a més una taula d’orientació, aprofitem el solet per esmorzar-hi.

Després seguint  el mateix PR baixem cap els cingles de Vallcebre on els anem seguint per la part de dalt en direcció oest on s’hi troben alguns graus o camins, (Grau de les Granotes, Grau dels Boits, Grau de la Mola), que baixen cap a Sant Corneli o Fígols.  Com el dia acompanyava des d’aquí dalt dels cingles vàrem gaudir d’una excel·lent panoràmica sobre les vessants est, sud i oest del Berguedà. 

En arribar al Grau de la Mola canviem de PR i agafem el PR-C128 en direcció nord per retornar per corriol de bosc cap a Vallcebre.  Aquí en aquest grau s’hi troba el punt més alt de la ruta  amb 1.340 m tot i que no ho sembla.  Seguint el corriol passem per l’ermita de Santa Magdalena que està totalment envoltada de bosc, la font a la roca que hi ha al davant de l’ermita està malauradament ben seca.

A partir del Grau de la Mola, el punt més alt de la ruta amb 1.340 m, deixarem de seguir els cingles i ens endinsarem pel bosc per tancar la circular cap a Vallcebre trobant abans al mig del camí l’ermita de Santa Magdalena, alguns tornen a trobar bolets !!

Es una ruta accessible per a tothom per corriols i pistes fàcils i està marcada seguint dos PR, primer el PR-C 128.1 i després el PR-C 128. 

Ruta feta més ràpida del previst en un dia tardoral preciós i arribem a Vallcebre sobrats de temps que ens permet fer la cervesa i gaudir de la conversa amb bones companyies sense presses abans d’anar a dinar a Vallcebre alguns o tornar a casa d’altres.

 

Comentaris

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *