ESCAMPANT LA BOIRA AL PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ DEL MUNT I L’OBAC

ESCAMPANT LA BOIRA AL PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ DEL MUNT I L’OBAC

Aquest dissabte 21 de Maig, tot i les previsions de forta calor, els escampadors sortim d’excursió tal i com ho teníem previst.

Enfilem l’Eix transversal i uns quants kilòmetres de sinuoses carreteres fins arribar al Coll d’Estenalles, punt de sortida. A partir d’aquí, a través de corriols arribem a la falda del Montcau (1056 m.), el pugem i gaudim de les magnífiques vistes que ens ofereix a 360 graus. Baixem, i de nou per corriols, arribem fins a la Roca Encavallada, un prodigi capriciós de la natura que a ningú deixa indiferent. Tot seguit ens adrecem als Òbits, una bauma que ha pogut servir d’ aixopluc i refugi al llarg dels temps. Passem per la roca del Morral del Drac, on els més intrèpids s’hi enfilen i visiten per dins, sense trobar el drac i comprovant que és més fàcil pujar-hi que baixar-hi. Ara si que enfilem cap a La Mola (1.103 m.) tot aprofitant les ombres, que ens alleugeren una mica de la temperatura estival que anem tenint, i ja de dret cap el monestir de Sant Llorenç del Munt, on visitem la seva església romànica i també el bar, on ens refresquem una mica. Sortint veiem a les mules que porten el menjar fins al restaurant descansant a l’ombra d’uns arbres. Tot baixant de La Mola ens desviem del camí principal per anar a trobar la cova de Sescorts, on trobem un ambient més fresquet que ens permet dinar amb bona temperatura.

Després del dinar una llarga migdiada…..Ai, no, no, que hem d’enfilar camins i corriols fins a veure un arbre monumental El roure de Palau i endinsar-nos dins un “bosc antic”, ombrívol i molt poc transitat, que ens permetrà arribar fins al punt de sortida. El bon humor i la millor predisposició de tots els participants ens ha fet gaudir d’una interessant excursió i oblidar-nos una mica de les altes temperatures que hem tingut.

Comentaris

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *