LA SECCIÓ D’ORIENTACIÓ ACABA L’ANY IMPARABLE

LA SECCIÓ D’ORIENTACIÓ ACABA L’ANY IMPARABLE

El Trofeu Costa Cálida d’Orientació, posa punt i final a la lliga espanyola 2021.

Del 3 al 8 de desembre en els terrenys àrids de Múrcia es va disputar la 33ena edició del Trofeu Costa Cálida d’Orientació que tot i comptar amb poca representació vigatana cal destacar alguns dels resultats obtinguts.
La cursa de mitja distància, la qual es disputava amb un relleu suau i vegetació baixa que dificultava la visibilitat, Andreu Grau (M18) i Adela Illamola (F40) varen rascar el podi, fent 5é i 4a.
La cursa de modalitat sprint, en aquesta ocasió disputada en terreny de bosc, on es podia córrer a gran velocitat. Andreu Grau va aconseguir una segona posició.
I per finalitzar el Costa Cálida, a la cursa de llarga distància, disputada al est de la Sierra de la Muela, la qual disposava d’alguns trams ràpids i altres la típica vegetació baixa de la zona que feia alentir la cursa, l’Andreu va aconseguir una tercera posició.
Així doncs, amb les tres curses disputades (llarga, mitja i esprint), les últimes de la lliga espanyola 2021, varen donar lloc a les classificacions finals on precisament cal destacar la regularitat i els resultats amb una 4a posició a F40 d’Adela Illamola i una 6a posició d’Andreu Grau.
Enhorabona a ambdós!


 

La UEVic, tercer club de la Copa Catalana 21. Cristina Bertran i Juli Serrat es proclamen Campions de Catalunya nocturns d’orientació i tanquen la temporada. 

 

La tarda vespre de dissabte 18 de desembre es va celebrar el Campionat de Catalunya nocturn a Can Vilallonga (Cassà de la Selva), cursa que va posar el punt i final a la lliga catalana d’aquest 2021.

El tret de sortida va ser donat amb els últims raig de llum, amb una sortida en massa de les categories majors, on els orientadors i orientadores van sortir esperitats per completar el màxim de ràpid els seus circuits. 

Cada categoria, tenia trams de dispersió ràpids on els orientadors/es havien de cercar les seves fites en mig de la foscor i la solitud de la nit, acompanyats sols per la llum del seu frontal i la de la fantàstica lluna plena.

El mapa, amb boscos nets de pins i alzines sureres, però també amb trams impenetrables per la densa vegetació i una amplia xarxa de camins, va permetre realitzar una cursa entretinguda i per la modalitat molt singular. 

Amb temps guanyadors al voltant d’una hora, Cristina Bertran (D35) i Juli Serrat (H45), varen ser els primers en arribar a meta proclamant-se Campions de Catalunya nocturns d’orientació.

Així, amb aquesta cursa, d’un total de tretze disputades en orientació a peu, es tanca la temporada, i una gran temporada pel conjunt de la secció d’orientació de la Unió Excursionista de Vic, la qual ha aconseguit la tercera posició de la Copa Catalana de clubs. Un resultat magnífic,  tenint en consideració que la secció vigatana ja havia assolit la primera posició de clubs de les dues curses disputades en la modalitat MTBO. 

 

Com a resultats individuals de la Copa Catalana 2021, destacar:

1a posició: 

Andreu Grau (H18)

Jana Lücher (D21A)

Jordi Sales (H40)

 

2a posició:

Airina Sales (D12)

Jordi Moragas (H18)

Albert Serra (H20)

Adela Illamola (D40)

Juli Serrat (H45)

 

3a posició:

Arlet Sales (D14)

Ferran Carbonell (H21A)

 

Enhorabona a tots i totes pels grans resultats, esperem que el 2022, porti també moltes alegries.


 

Orientant i aprenent pel Baix Empordà

El passat cap de setmana, del 10 al 12 de desembre, al Baix Empordà hi va haver un ‘stage’ d’orientació organitzat per la FCOC.
Alguns dels nostres orientadors hi van ser i, així, van aprofitar els entrenaments tant tècnics com físics i les xerrades explicatives, dirigides pels tècnics de la federació. Hi va haver entrenaments de dia, però també de nit; esprints pel poble de Pals però també tirades llargues pel mig del bosc i moltes eleccions de ruta; tot, acompanyat d’una forta tramuntana que deixava el cel ben serè.
L’entrenament de dissabte al matí es va fer aprofitant la cursa popular que organitzaven els joves del GTO (grup de tecnificació d’orientació). S’havien encarregat de preparar els traçats, la logística, la gestió d’sportident, la promoció… tot! Des de la Secció d’orientació de la Unió volem donar-los les gràcies per haver preparat tan bé la cursa i els volem animar a seguir progressant.
També volem agrair l’organització i la preparació dels tècnics de la FCOC per haver-nos ofert un cap de setmana tan complert i ple d’aprenentatges. Ara ens toca posar-ho en pràctica!

Comentaris

Deixar un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *