41a Matagalls – Vic

41a Matagalls – Vic

Un any més la Unió Excursionista de Vic ha organitzat la tradicional caminada que surt des de Collformic, sota del Matagalls, i transcorre per uns dels paisatges de tardor més singulars i bonics de la zona fins arribar a la capital osonenca.

Enguany la caminada popular de 30 km comptava amb 630 persones participants i durant el trajecte i als avituallaments es van tornar a posar esforços en que la caminada tingui el menor impacte ambiental possible; es marca amb banderoles i cintes fàcils de treure i reutilitzables, i als participants se’ls demana que portin el seu propi got per generar els menys residus possible.

La sortida va tenir lloc a les 7.30h de Collformic, amb un  dia esplèndid  que oferia un paisatge espectacular. El recorregut, d’una llargada de 30 Km, s’enfilava des de Collformic cap a la carena del Turó d’en Bessa fins al Turó del Pou d’en Sala, on es baixava al Polo de Viladrau i d’allà al Coll del Timonar passant pel Mas d’Espinzella. Continuaven cap a Puiglagulla i per la carena fins al Parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta. D’allà i fins l’arribada, pel camí dels Molins i l’Anella Verda de Vic.

L’esmorzar i els avituallaments, duts a terme pels\les col·laboradors\es de l’organització, es van repartir al llarg de la passejada per fer-la més assequible. D’aquesta manera, els\les participants van acabar desfilant per l’arribada en la seva gran majoria. El més inquiet d’aquests\es va realitzar el circuit en unes 2,40 hores i va deixar que els\les més tranquils\es tanquessin l’arribada 8 hores després, passades les quatre de la tarda.

Amb tot això, l’organització vol seguir transmetent el valor de respecte al medi ambient i de contacte amb la natura per conduir, així, cap a la necessitat de pujar a la muntanya i gaudir d’aquesta. Aprendre a jugar amb ella, valorant-la en tot moment, per tornar cap a casa cansats\des però plens de vida, amb les bones sensacions que ha deixat aquesta dura caminada, la seva gent i el seu entorn, la muntanya. 

Track de l’itinerari:  https://www.unioexcursionistavic.org/download/29986/

Comentaris

Deixar un comentari