Ors al Campionat d’España de MTBO i èxit internacional de Bernat Selva als EYOC

Ors al Campionat d’España de MTBO i èxit internacional de Bernat Selva als EYOC

Bernat Selva fa història i obté la millor posició internacional obtinguda fins el moment per la UEVic i per la selecció espanyola.

Els dies 2, 3 i 4 de juliol es va celebrar l’EYOC (European Youth Orienteering Championships) 2022 a Salgótarján (Hongria). Tres dies de curses que es van celebrar les modalitats de: llarga distància, esprint urbà i relleus clàssics on els corredors competien amb les millors seleccions d’Europa.

La competició va començar amb la modalitat de llarga distància amb altes temperatures i zones on hi havia molt desnivell i dificultat tècnica. En Bernat, corredor de la categoría M16, va aconseguir una molt bona 14ena posició.

La competició va continuar amb l’esprint on calia llegir molt bé el detall de passos, tanques i edificacions per escollir bé la ruta més ràpida, la dificultat de lectura amb un desnivellat turó complicava triar una bona elecció, tot i així en va Bernat ho va resoldre amb notabilitat aconseguint una 11ena posició.
I finalment, es va córrer els relleus clàssics on l’equip M16, format exclusivament per catalans, va aconseguir un diploma internacional. La sortida en massa la va realitzar Jan Amat que va fer el canvi de relleu a Ernest Pou en 8ena posició, a 6 minuts dels primers. Pou, en la seva posta va remuntar una posició i va fer el canvi a en Bernat Selva en 7a posició, el qual va remuntar dues posicions més en la seva cursa acabant en 5a. posició, accedint així al podi internacional.
També altres companys/es van aconseguir excel·lents resultats, com un or de Gonzalo Ferrando (M18) a la cursa esprint, i una 6a posició en els relleus de les noies F16. Uns resultats espectaculars per tots aquests joves. I se’ns dubte realitzant un EYOC22 històric, obtenint un 6a. lloc a la classificació general per equips, el millor resultat aconseguit per la selecció espanyola en aquesta competició. Enhorabona Bernat!

 

LA UNIÓ EXCURSIONISTA DE VIC ES FA AMB 4 ORS, 4 PLATES I TRES DIPLOMES AL CAMPIONAT D’ESPANYA MTBO. TRIPLET D’OR PER ARLET SALES (F15)

El primer cap de setmana de juliol s’ha celebrat al Campionat d’España de MTBO a la ciutat de Logroño, disputant-se el campionat en modalitat de mitja distància, sprint i llarga distància. De la mà del club Rioja-O.

Les zones de carrera de mitja i llarga distància van transcorre entre vinyes, camps, arbres fruiters i pollencredes amb una àmplia xarxa de camins amb possibilitats de múltiples eleccions de ruta. Pel que fa a l’sprint, es va disputar als parcs del cinturó de la ciutat marcats pel riu Ebre.

Cal destacar el triomf en les tres proves de l’atleta Arlet Sales a la categoria de F15. La qual va ser molt regular tot el cap de setmana i es van fer amb el graó més alt del podi en les tres especialitats. Destacar també la medalla d’or de Cristina Bertran (F40) en la modalitat de llarga distància i la plata en modalitat sprint.

D’altra banda, Jordi Sales va fer dues segones posicions en mitja i llarga distància i Airina Sales va fer-se amb una plata en l’sprint.

També en categoria èlit, Jana Lüscher, va obtenir diplomes, quedant-se a la portes del podi fent dues 4artes posicions en mitja i llarga distància i 5ena en l’sprint.

Repassant els podis queden de la següent manera:

Mitja distància:

1a. posició:
Arlet Sales (F15)

2a. posició:
Jordi Sales (M50)

4a. DE Jana Lüscher

Sprint:

1a. posició:
Arlet Sales (F15)

2a. posició:
Airina Sales (F15)
Cristina Bertran (F40)

5a. posició: DE Jana Lüscher

Els resultats complets de la prova estant disponibles al següent enllaç.

 

 

Comentaris

Deixar un comentari